Menjador / Acollida

ACOLLIDA


Preu soci
Preu no soci
Acollida matí 7:45-9:00h
22€ mes
31€ mes
Acollida tarda 16:30-17:30h
18€ mes
24€ mes
Acollida esporàdica matí o tarda
6 €
8 €MENJADOR 

Fixe (mínim 3 dies setmana)
Esporàdic
Servei de menjador
6,33€ dia
6,96€ dia


Clickeu aquí per descarregar la normativa: Informació servei menjador

Recordeu que podeu posar-vos en contacte directament amb el servei d'acollida i menjador pels següents mitjans: 


Monitores i torns de menjador 19-20


Racions de menjar: els màxims i mínims


PROJECTE SERVIM-NOS COM A CASA


Informació pels usuaris fixes i esporàdics:

El Cau de la Guineu actualment té contractat el servei de menjador i monitoratge amb l'empresa 7 i TRIA.

Les gestions relacionades amb el menjador (altes, baixes, canvis de domiciliació bancària, contractació esporàdica...) s'han de fer sempre directament amb 7 i Tria, tal i com s'indica al full informatiu que s'entrega a principi de curs.
La Maria Antúnez és la nostra coordinadora, podeu contactar amb ella per a qualsevol consulta al despatx de l'Ampa de dilluns a divendres de 9h a 10h i els dimarts fins a les 17h.
Recordeu avisar si el vostre fill/a no es queda a dinar abans de les 9h45. Així podreu recuperar l'import proporcional de la quota de menjador.
NOTÍCIES

Sessió informativa i degustació 
El 25 d'abril, responsables de 7 i tria van venir a l'escola a fer-nos una xerrada explicativa per resoldre tots els dubtes sobre el programa "Servim-nos com a casa". Es va parlar de les rutines diàries, de la manera com es serveixen el menjar els propis nens i nenes, de les quantitats mínimes i màximes i del procés d'el·laboració dels àpats entre d'altres. Vam finalitzar la sessió amb la degustació d'alguns plats.  

Primera jornada “Tastet”: compartim el menú dels nostres infants
El passat 16 de desembre algunes mares de l’escola vam tenir l’oportunitat de fer un tastet al menú de l’escola. Va ser la primera jornada de les tres que s’han programat amb SetiTria, una al final de cada trimestre.
En aquesta ocasió el menú era amanida de pipes de primer i cigrons amb bacallà de segon. Les mares participants de l’experiència, amb fills a P3, P5 i 4t vam quedar força satisfetes amb la qualitat i gust del menjar,  que vam puntuar (ai, com ens agraden els rànquings…) amb un 4 sobre 5.
La María Antúnez, coordinadora del servei de menjador, ens va explicar posteriorment que, en ocasions, als alumnes d’educació infantil se’ls fa un menú adaptat als seus gustos, mantenint les necessitats nutricionals. D’aquesta manera, aquell mateix dia els nens i nenes d’infantil van menjar cigrons de primer plat i croquetes de bacallà amb guarnició d’amanida de segon. Aquesta flexibilitat ens agrada.


Visita i dinar a Tasta’m
El dia 5 d’octubre, l’Ampa, un grup de pares, la directora, la coordinadora i l'auxiliar de menjador hem anat a visitar la cuina central de Tasta'm, a La Garriga, on es cuina el menjar dels nostres fills i filles. Ens han obert les portes de les instal·lacions i ens han ensenyat els procediments d’elaboració dels àpats de línia freda. També hem conegut el cuiner, en Juan, que tants dinars ha preparat als nostres nens! Hem acabat fent un tast de 5 primers plats, 3 segons i de la selecció de postres habituals. Ha sigut una experiència molt satisfactòria i donem fe de la qualitat de les instal·lacions i del menjar!
 Jornades de Portes Obertes al menjador de l'escola 2016-17  

 
Enguany, l’Ampa, Set i Tria i l’escola hem organitzat les primeres Jornades de Portes Obertes del menjador amb la intenció d'apropar aquest servei a les famílies i poder tastar in situ el que mengen els nostres fills i filles. Creiem que és també important veure en directe com es manipulen els aliments i s'elaboren els dinars, pel que s'ha organitzat una visita a l'empresa Tasta'm de Set i Tria, situada a La Garriga.
5 d’octubre 2016, visita i dinar a Tasta’m
16 de desembre 2016, dinar a l’escola
31 de març de 2017, dinar a l’escola
2 de juny de 2017, dinar a l’escola


Comissió gener 2016


A finals de gener es va celebrar la primera comissió de menjador del curs. En aquesta comissió, que es forma dues vegades l’any, es reuneixen membres de l’AMPA, membres de l’empresa Set i Tria i membres del claustre de professors en representació de l’escola. És un moment perfecte per posar sobre la taula dubtes, suggeriments i preocupacions que famílies, empresa i escola volen compartir. 

Algunes informacions interessants que es van compartir van ser:
La propera obertura d’una porta des del passadís cap al pati de primària per tal d’eliminar les molèsties generades pel pas constant a través del menjador. Estem segurs que d’aquesta manera s’optimitzarà la feina dels professionals del menjador. Aquesta actuació es durà a terme durant l’estiu. 

Es va valorar de forma molt positiva l’actuació conjunta portada a terme amb Corbera Voluntària durant el desembre. Com recordareu, l’objectiu era afavorir la reflexió entre alumnes i famílies sobre la situació de les persones més desfavorides i col·laborar en un recapte d’aliments destinats a les famílies en risc del poble. L’escola ha fet arribar a totes les famílies del Cau l’agraïment de Corbera Voluntària i des de l’AMPA de l’escola creiem fermament en l’aportació d’aquesta iniciativa per despertar valors i empatia en els nostres infants.


Set i Tria va compartir amb la comissió el pla de treball del curs. Així es poden conèixer detalls tan interessants com el número d’alumnes que dinen a l’escola de mitjana, les activitats que es fan durant el temps d’esbarjo, o els objectius treballats en cada nivell. Sabíeu que un d’ells és empassar-se el dinar abans de parlar? Nosaltres no   


L'Ampa ens hem proposat dinar a l'escola periòdicament per tal de poder "tastar" de primera mà el que cada dia viuen els nostres fills.


Ens hem proposat compartir aquest pla de treball amb totes les famílies al nostre bloc, però tingueu paciència si us plau, aquest pla és força extens.  


Pel que fa als menús, es va comentar la tendència de reduir la proteïna animal que des del Departament de Salut de la Generalitat s’està potenciant, així com l’èxit en l’adaptació del grup de petits de l’escola que s’ha adaptat perfectament a la dinàmica del menjador. 

Sabem que quan teniu dubtes, moltes famílies us poseu en contacte amb la María Antúnez, coordinadora de menjador, però us volem remarcar la necessitat de posar en el nostre coneixement qualsevol preocupació o suggeriment que vulgueu transmetre. Aquesta és la nostra manera de poder representar-vos correctament i per això teniu sempre a l’abast la nostra bústia física i la nostra adreça de correu electrònic ampacaudelaguineu@gmail.com


Fotografies de la castanyada 2015


Imatges de la festa de l'escuma de 2015

Març 2014

El personal del menjador i els nens han fet un hort del que cuidaran tots. S'ha establert un calendari per regar i s'aprofitarà l'aigua que sobra del dinar. Han plantat enciams, maduixes i herbes aromàtiques. 
Més avall trobareu un enllaç amb imatges. A part de l'hort també trobareu fotos dels nens de segon fent un taller de manualitats, dels nens de quart a l'aula d'estudi que tenen els dijous, de les activitats divertides durant els dies de carnestoltes i de l'equip de cuineres.A l'espera de tenir cuina pròpia, ens serveixen càtering de línea freda (Tasta'm i bon profit). 
  

S'ha optat per aquesta opció ja que és més segura a l'hora d'evitar infecció dels aliments.


El menjar s'escalfa abans de servir-lo als nens, per tal que els arribi en òptimes condicions.

El càtering Tasta'm i bon profit, utilitza per elaborar els seus plats alguns productes de cultiu ecològic, com ara els llegums i l'arròs. En la mesura del possible, la seva política és anar incorporant cada vegada més productes biològics en els seus menús.